Punaviinit tutuksi jakso 4 I Sangiovese & Nebbiolo

Tietoa kurssista
Punaviinit tutuksi viinikurssilla sukellamme pintaa syvemmälle punaviinien maailmaan. Kurssin toisessa jaksossa, tutustumme Sangiovese ja Nebbiolo -lajikkeisiin.
Kurssin sisältö
Historia ja tuotantoalueet: Tutustumme lajikkeiden historiaan ja tunnetuimpiin viljelyalueisiin.
Sangiovese & Nebbiolo: Rypälejajikkeet, kasvuolosuhteet, rypäleen sekä. viinin ominaisuudet ja aromit.
Viinien maistelu ja arviointi: Maistamme ja arvioimme viiniopettajan johdolla yhden Sangiovese, sekä Nebbiolo viinin.
Tietovisa / tentti: Kurssin lopussa on kymmenen kysymyksen tietovisa/tentti, jossa oppilas voi testata mitä kurssista jäi mieleen.
Kurssin tavoite: Oppilas saa kattavat tiedot Sangiovese ja Nebbiolo -rypäleiden historiasta ja viljelyalueista, sekä kasvuolosuhteista. Rypäleen-, sekä viininvalmistusprosessin viiniin tuomista ominaisuuksista ja aromeista.
Kurssin teoriaosuudessa, sekä viinin maistelussa opittuja yhdistämällä, oppilaalla on ymmärrys ja kysy opetella tunnistamaan lisää eri puolilla maailmaa valmistettuja Sangiovese ja Nebbiolo -viinejä ja niiden ominaisuuksia.
Kurssi antaa erinomaisen ponnahduslaudan Sangiovese ja Nebbiolo -viinien maailmaan.
Kurssin viinit:
- Sogatia Chianti Riserva, Toscana Chianti, Italia
- Fontanafredda Langhe Nebbiolo Ebbio, Piemonte, Italia
Kurssin sisältö
Punaviinit tutuksi jakso 4 I Sangiovese & Nebbiolo
-
Sangiovese & Nebbiolo
01:07:48