Punaviinit tutuksi kurssisarja 4 + 1

Toivelista Jaa
Jaa kurssi
Sivun linkki
Jaa sosiaalisessa mediassa

Tietoa kurssista

Punaviinit tutuksi viinikurssilla sukellamme pintaa syvemmälle punaviinien maailmaan. Punaviinit tutuksi kurssisarja sisältää yhteensä neljä jaksoa + bonusjakson.

Tutustumme yhteensä yhdeksään maailmalla tunnettuun ja arvostettuun punaviinirypälelajiin, sekä maistelemme yhteensä kymmenen eri viiniä.

Kurssin sisältö

Jakso 1: Cabernet Sauvignon & Merlot

Jakso 2: Pinot Noir & Syrah / Shiraz

Jakso 3: Malbec & Tempranillo

Jakso 4: Sangiovese & Nebbiolo

Bonusjakso 5: Garnacha/Grenache

Historia ja tuotantoalueet: Tutustumme lajikkeiden historiaan ja tunnetuimpiin viljelyalueisiin.

Rypäleet & Viini: Rypälejajikkeet, kasvuolosuhteet, rypäleen sekä. viinin ominaisuudet ja aromit.

Viinien maistelu ja arviointi: Maistamme ja arvioimme jokaisessa jaksossa viiniopettajan johdolla yhden viinin kurssin jokaisesta viinirypälelajikkeesta.

Tietovisa / tentti: Jokaisen jakson lopussa on kymmenen kysymyksen tietovisa/tentti, jossa oppilas voi testata mitä jaksosta jäi mieleen.

Kurssin tavoite: Oppilas saa kattavat tiedot kurssin -rypäleiden historiasta ja viljelyalueista, sekä kasvuolosuhteista. Rypäleen-, sekä viininvalmistusprosessin viiniin tuomista ominaisuuksista ja aromeista.

Kurssin teoriaosuudessa, sekä viinin maistelussa opittuja asioita yhdistämällä, oppilaalla on ymmärrys ja kysy opetella tunnistamaan lisää eri puolilla maailmaa, eri punaviinilajikkeista valmistettuja viinejä ja niiden ominaisuuksia.

Kurssi antaa erinomaisen ponnahduslaudan  punaviinien maailmaan.

Kurssin viinit:

Jakso 1.

Casillero Diablo Reserva, Cabernet Sauvignon, Chile

  1. Yellow Tail, Merlot, Australia

Jakso 2.

  1. Bread & Butter Pinot Noir, California Napa Valley, USA
  2. M.Chapoutier Les Meysonnier Crozes Hermitage, Rhone, Ranska

Jakso 3.

  1. Alamos Malbec, Mendoza, Argentina
  2. Baron de Ley Reserva, Rioja, Espanja

Jakso 4.

  1. Sogatia Chianti Riserva, Toscana Chianti, Italia
  2. Fontanafredda Langhe Nebbiolo Ebbio, Piemonte, Italia

Jakso 5.

  1. Torres Sangre de Toro, Organic, Catalonia, Espanja
  2. M.Chapoutier Belleruche, Cotes du Rhone, Ranska
Näytä lisää

Mitä opit?

  • Oppilas saa kattavat tiedot eri punaviinirypäle lajikkeiden historiasta ja viljelyalueista, sekä kasvuolosuhteista. Rypäleen-, sekä viininvalmisturprosessin viiniin tuomista ominaisuuksista ja aromeista.
  • Opit arvioimaan punaviinin ulkonäköä, sekä haistamaan ja maistamaan punaviiniä. Opit tunnistamaan eri punaviinirypäleistä valmistettujen viinien ominaisuudet, sekä aromimaailman.
  • Kurssin teoriaa, sekä viinin maistelussa opittuja asioita yhdistämällä, sinulla on ymmärrys ja kyky opetella tunnistamaan lisää eri puolilla maailmaa valmistettuja punaviinejä ja niiden ominaisuuksia.

Kurssin sisältö

Punaviinit tutuksi kurssisarja

  • Jakso 1 Cabernet Sauvignon & Merlot
    52:50
  • Jakso 2 Pinot Noir & Syrah / Shiraz
    01:07:00
  • Jakso 3 Malbec & Tempranillo
    56:42
  • Jakso 4 Sangiovese & Nebbiolo
    01:07:48
  • Jakso 5 Garnacha / Grenache
    01:38:54

Opiskelijoiden arvosanat & arvioinnit

Ei arvostelua vielä
Ei arvostelua vielä
Scroll to Top